keskiviikko 23. joulukuuta 2009

Jokirapumousse


Meillä on "vuorojoulu"-systeemi, eli vuorovuosina olemme viettäneet joulua toistemme perheiden luona. Tänä jouluna saamme aattona annoksen lapsienergiaa miespuolisen Kanelibasilikan suvun keskellä. Jouluruokien valmistus on jaettu osallistujien kera ja meidän repertuaariimme kuuluu sienisalaatti, jääkellarinlohi, mädit sekä jokirapumousse, joka on ensimmäistä kertaa joulupöydässämme. Ohjetta on sovellettu Helsingin Sanomien lohimousseohjeesta ja tämä toimii sekä uuniperunatäytteenä kuten myös ruisleivän päällä. Pakkohan sitä oli testata jo ennen huomista.

1dl kuohukermaa
½prk maitorahkaa
½prk creme fraichea
½prk kermaviiliä
1 punasipuli
250g jokiravunpyrstöjä
½rkl sokeria
½tl sitruunapippuria
½dl silputtua tilliä
½-1tl suolaa

Silppua sipuli mahdollisimman hienoksi. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja lisää sen joukkoon maitorahka, ranskankerma ja kermaviili. Sekoita ja lisää pieniksi silputut jokiravunpyrstöt sekä mausteet. Lopuksi vielä tillisilppu. Laita jääkaappiin maustumaan.

0 kommenttia: