Tulipalokeitto

Tätä ruokaa on tarjottu tupaantuliaisissa ja muissakin isommissa kekkereissä lihaversiona. Tällä kertaa muunsimme reseptin kasvisruokalijalle sopivaksi. Alunperin resepti on saatu 90-luvun lopulla taitavalta sukulaiskokkaajalta, Paulalta. Jos haluat tehdä tämän lihaisana vaihda kasvisliemi lihaliemeen ja lisää papujen tilalle paistettua naudan ulkofilettä suikaleina n. 300g verran. Chilin määrää voit säädellä oman maun mukaan, mutta vähintään tämän verran kannattaa hujauttaa joukkoon. Ihan näin arkenakin keitto maistuu todella hyvälle ja plussaa on se, että tämä valmistuu hetkessä.

Niin ja Kanelibasilikan lähipiirissä juhlitaan tänään pyöreitä vuosia, joten ONNEA Ruoholahteen!




1rkl voita paistamiseen
1l kasvislientä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
70g tomattipyrettä
n. 150g säilykepaprikaa (vajaa lasipurkillinen)
3rkl makeaa chilikastiketta
400g papuja
1 prk smetanaa
1dl ruokakermaa
pippuria
suolaa
silputtua basilikaa/tilliä

Leikkaa sipuli ja valkosipulinkynnet siivuiksi ja paista niitä voissa, kunnes ovat pehmenneet. Lisää joukkoon kasvisliemi,tomaattipyre, säilykepaprikat ja chilikastike. Jos käytät säilöttyjä papuja, kaada niistä ylimääräinen liemi pois. Lisää pavut keittoon ja anna kiuhua hiljalleen n. 5 minuuttia. Lisää smetana, kerma ja mausteet ja anna vielä kiehua hetki. Lopuksi silpua pinnalle basilikaa tai tilliä.

Kommentit